1 Haziran 2009 Pazartesi

AHŞAP BOYAMADA KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER

GEREÇLER

AHŞAP OBJELER






POLYESTER OBJELER

















SERAMİK OBJELER












Baskılı Kağıt ,Peçete Uygulama Materyalleri



Baskılı Kağıtlar










Peçete Uygulama Desenleri









BOYALAR (Sentetik Ve Su Bazlı Boyalar, Metalik Yaldız Boyalar)

Sentetik Boyalar







Su Bazlı Boyalar




Metalik Yaldız Boyalar









ZIMPARA











VERNİK






Vernikleme yaptığınız işlemlerin en güzel şekilde görünmesi açısından çok önemlidir. Örneğin eskitme yaptığınız bir işlemden sonra parlak bir vernikleme göze hoş görünmez. Ya da ıslanacak bir objenin su bazlı vernikle verniklenmesi ömrünü azaltır. Vernikler hakkındaki bazı bilgiler şöyledir: Vernik Türleri:
- Sentetik : Kokusu bir miktar ağırdır.Çok koruyucudur, tepsilerde kullanılabilir.Uygulama sonrası fırça tiner ile temizlenmelidir.- Su bazlı: Kokusu rahatsız edici değildir. Çabuk kurur fakat koruyuculuğu azdır.Boyalı objenin renk tonunun değişmesi istenmediğinde kullanılır.Uygulama sonrası fırça su ile temizlenir.- Yat verniği:Kokusu bir miktar ağırdır.Çok koruyucudur, su ile temas edebilecek veya aşınabilecek yüzeylerde kullanılır. Uzun sürede kurur.Uygulama sonrası fırça tiner ile temizlenmelidir. Yukarıda açıklanan verniklerin şu çeşitleri vardır: - Mat- Yarı mat- Parlak
Boyama türüne, tekniğe ve kullanım alanına uygun olarak seçim yapılmalıdır.Açıklanan vernik türlerinin sprey olanları da mevcuttur. Boyadığınız objeye göre sprey vernik de kullanabilirsiniz. Aşağıdaki örneklerde vernik çeşitlerinin ahşap üzerinde kullanımını görmektesiniz.




Mat Vernik Örneği



Yarı mat vernik örneği


Parlak Vernik Örneği




ÇATLATMA VERNİKLERİ








DEKUPAJ VE TRANSFER TUTKALI




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder